Kaderleerlingen bezoeken basecamp OMG

Geplaatst op: woensdag 17 september 2014

Deze hele week wordt er op het Fioretti College aandacht besteed aan het feit dat het 70 jaar geleden is dat Operation Market Garden (OMG) plaatsvond in Veghel en omgeving. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd voor de tweedejaars leerlingen. U kon daar al meer over lezen op deze website. Omdat het niet mogelijk bleek om militaire voertuigen te bekijken op het schoolterrein, gaan niet alleen de mavo-leerlingen, maar ook de kader-leerlingen een bezoek brengen aan het basecamp. Dat gebeurt op donderdag en vrijdag.

De klassen k2i en k2k bezoeken het basecamp op donderdag 18 september. de klassen k2g, k2h en k2j doen dat op vrijdag 19 september. De leerlingen fietsen onder begeleiding om 10.15 uur naar de Corridor en komen rond 12.15 uur weer terug op school. Het is de bedoeling dat ze zelf hun lunch meenemen.

Foto's

Klik hier om enkele foto's te bekijken van het bezoek van de mavo-leerlingen aan het basecamp.

Over OMG

OMG is een historische gebeurtenis met een belangrijke bijdrage aan het beëindigen van de bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan deze gebeurtenis wordt aandacht besteed tijdens de lessen Mens & Maatschappij in leerjaar 2. Dat gebeurt tijdens het project ‘Oorlogen & Conflicten’. De stichting OMG 2014 organiseert vele activiteiten rondom de herdenking van Operation Market Garden. het Fioretti College neemt aan een aantal activiteiten deel.
 
Overzicht van de activiteiten

  • De basis-klassen gaan meedoen met de workshop ‘Maak je eigen monument’ bij MIK/Pieter Brueghel in Veghel. Dit is op maandag of woensdag.
  • De kader-klassen krijgen een gastles van een Veteraan in de klas. Dit is op de donderdag.
  • De mavo-klassen brengen een bezoek aan het Basecamp dat opgebouwd wordt aan de Corridor / ’t Heiligt in Veghel. Dit is op de dinsdag.
  • De kader-leerlingen brengen een bezoek aan het basecamp op donderdag of vrijdag.

Begeleiding

  • De klassen die deelnemen aan een activiteit buiten de school worden begeleid door onze docenten.
  • Er worden klassikaal afspraken gemaakt over het tijdstip en de locatie van vertrek.

Aandachtspunten

  • De leerlingen komen in principe op de fiets naar school. Als dit een probleem is, geeft de leerling dit aan bij zijn of haar mentor.
  • Leerlingen nemen vanuit thuis hun eigen eten en drinken mee, zodat zij kunnen pauzeren op de locatie tijdens de activiteit.
  • Leerlingen zorgen zelf voor gepaste kleding en gepast schoeisel. Tijdens de workshop voor de basis- en kaderklassen kan de kleding tijdens het knutselen vies worden. Het Basecamp voor de mavo-klassen is opgebouwd op open terrein, waardoor het nat en vies kan zijn door regen.
Bekijk al het nieuws