Goede voetbalprestaties tijdens PrO Talents

Goede voetbalprestaties tijdens PrO Talents

Geplaatst op: woensdag 09 juli 2014

Op vrijdag 6 juni vond de finale van het voetbaltoernooi PrO Talents plaats. Het team van de bovenbouw had zich geplaatst via het kwalificatietoernooi in Best. Om 8.00 uur vertrok het team richting Utrecht. Het toernooi vond plaats bij SV Hercules. Daar aangekomen zagen de jongens een groot sportpark en al meerdere teams die een balletje aan het trappen waren op de kunstgrasvelden. Er waren twee poules van elk acht ploegen. Het Fioretti speelde tegen ploegen uit onder andere Amsterdam, Emmen en Den Haag.

Het Fioretti-team bestond uit Ersin en Muhammed uit het derde jaar, Brandon, Anthony en Kevin uit het vijfde jaar en Givanti uit de zesde jaar.

De eerste wedstrijd was het duidelijk nog zoeken. Er werd verloren met 3-1. Het niveau was dan ook een stukje hoger dan op het kwalificatietoernooi. Het werd snel duidelijk dat het ook een fysiek zwaar toernooi zou worden, met grote en sterke tegenstanders.

De tweede wedstrijd werd er slimmer gevoetbald en goed positiespel gespeeld. Dit resulteerde in een mooi gelijkspel. Het eerste puntje was binnen. Hierna werden er nog twee wedstrijden gewonnen. Ondertussen was de temperatuur behoorlijk gestegen en was het op de kunstgrasvelden behoorlijk warm. Dit was ook wel terug te zien bij de jongens. Helaas werden de laatste twee wedstrijden verloren, wat betekende dat we vierde werden in de poule en dus niet doorgingen naar de finaleronde.

Gescout voor ID Team
Bijzonder om te vermelden is dat een speler van onze school via dit toernooi is gescout voor het Nederlands ID team. Een Nederlands elftal speciaal voor (voormalige) PrO-leerlingen. Anthony heeft ondertussen zijn debuut gemaakt in het Nederlands ID team en maakt nu kans om mee te gaan naar het WK voor ID teams in Brazilie.

Bekijk al het nieuws