Geslaagd toernooi voor PrO voetbalteams

Geslaagd toernooi voor PrO voetbalteams

Geplaatst op: woensdag 27 mei 2015

Op vrijdag 22 mei vond het PrO Talents voetbaltoernooi plaats in Eindhoven. Onze school was dit keer met drie teams vetegenwoordigd: twee jongensteams bovenbouw en een meisjesteam, dat een mix was van onder- en bovenbouwleerlingen. Alle teams gingen voortvarend van start. De eerste drie wedstrijden werden door alle teams ruim gewonnen. Ondanks dat de teams in deze samenstelling nog nooit hadden samengespeeld, wisten de spelers elkaar makkelijk te vinden. Dat zorgde voor mooie scores.

In de meisjespoule zaten helaas maar vijf teams. Dat zorgde ervoor dat de meisjes om 13.00 uur al klaar waren. Er werden geen kruisfinales gespeeld. Ons meisjesteam behaalde een knappe eerste plaats. Zij mogen naar de landelijke finale op 5 juni in Utrecht.

Voor de twee jongensteams werd het wat spannender. Zij troffen elkaar (helaas) in de halve finale. Dat zorgde ervoor dat er maar één team naar Utrecht kon, namelijk het team dat de finale zou bereiken. Uiteindelijk ging team 1 door naar de finale, waarin ze verloren in de laatste seconden met 1-0. Team 2 won de troostfinale en werd derde. Ook een knappe prestatie.

Op 5 juni is de landelijke PrO Talents finale in Utrecht, waar het Fioretti College dus met een jongens- en een meisjesteam heen gaat!

Bekijk al het nieuws