Gebruikte PC’s naar vluchtelingen in Veghel

Gebruikte PC’s naar vluchtelingen in Veghel

Geplaatst op: vrijdag 12 december 2014

Op woensdag 10 december heeft Vluchtelingenwerk Veghel veertien computerssets gekregen van het Fioretti College. John Kivits, hoofd van de afdeling ICT, overhandigde de PC's aan Adriaan van der Horn en Hassan Lawa, beiden vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk. Elk jaar worden er nieuwe computers geplaatst op de school. De gebruikte computers zijn vaak nog in een redelijke staat en prima geschikt voor thuisgebruik. Door de medewerkers van de afdeling ICT zijn de veertien computersets helemaal nagekeken en compleet gemaakt.

Vluchtelingenwerk Veghel heeft zo'n vijfentwintig gezinnen en een gelijk aantal individuele vluchtelingen uit de hele wereld onder haar hoede. Op dit moment komen er veel nieuwe vluchtelingen bij uit Syrië en Eritrea. Als deze mensen deelnemen aan een inburgeringscursus of andere scholing, is het praktisch dat zij over een PC kunnen beschikken.

Betreft het een gezin dan krijgt men een PC via de PC-regeling van de gemeente. ook andere gezinnen kunnen gebruik maken van de minima regelingen van de gemeente. Individuele vluchtelingen kunnen geen aanspraak doen op de PC-regeling. Zij krijgen daarom een PC via Vluchtelingenwerk. Volgens Adriaan van der Horn hebben de meeste PC's nu al een bestemming en zullen ze nog voor de kerst geplaatst worden.

Op de foto overhandigt John Kivits een PC met toebehoren aan Adriaan van der Horn en Hassan Lawa. Vluchtelingenwerk Veghel dankt het Fioretti College voor dit mooie gebaar.

Bekijk al het nieuws