Fraaie opbrengst sponsorloop vmbo en PrO

Fraaie opbrengst sponsorloop vmbo en PrO

Geplaatst op: woensdag 06 juli 2016

Elk jaar zeten de brugklasleerlingen van de afdeling vmbo en de onderbouwleerlingen van de afdeling PrO zich in voor een goed doel. Dit jaar waren dat twee doelen. Onze vmbo-leerlingen hebben 7.200 euro opgehaald voor stichting Bombo en onze PrO-leerlingen hebben 1.600 euro ingezameld voor het Jeugdsportfonds. We danken iedereen die onze leerlingen gesteund heeft. De vmbo-brugklassers hadden hun sponsorloop (in de vorm van een triatlon) op dinsdag 5 juli en de PrO-leerlingen hadden hun sponsorloop op woensdag 6 juli.

Foto's
Klik hier voor een fotoverslag van de triatlon van de afdeling vmbo-mavo
Klik hier voor een fotoverslag van de sponsorloop van de afdeling PrO

Stichting Bombo
Deze Veghelse stichting zet zich in voor voor straatkinderen in Nepal. In de hoofdstad Kathmandu krijgen de kinderen de juiste zorg en begeleiding om uiteindelijk deel te kunnen nemen aan het reguliere onderwijs. Het zijn kinderen uit de laagste kasten, die nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Ze zouden geen toekomstperspectief hebben als stichting Bombo zich niet over hen ontfermt. De Veghelse Maureen Piya - Van der Zandt woont en werkt al vier jaar in Kathmandu. Tijdens haar verblijf in Nederland heeft ze 15 gastlessen verzorgd voor de brugklassers van onze school. De 7.200 euro is ruim voldoende om de 30 kinderen en jongeren op haar schooltje een jaar lang te voorzien van gezonde voeding, kleding, schoolspullen en toiletartikelen.

Jeugdsportfonds
Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld beschikbaar is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Tijdens het sporten leren de kinderen spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Jeugdsportfonds Brabant kan extra steun goed gebruiken. Met de 1.550 euro krijgen nog eens 8 kinderen in Veghel en omgeving de kans om naar een reguliere sportclub te gaan. Ambassadrice en PrO-docente Marjolijn van Os heeft de gastlessen verzorgd.

Bekijk al het nieuws