Fantastische excursie naar Berlijn

Fantastische excursie naar Berlijn

Geplaatst op: zaterdag 03 oktober 2015

De vierdejaars mavo-leerlingen zijn van 16 t/m 19 september naar Berlijn geweest. Op 16 september om zeven uur ’s morgens vertrok de bus naar deze prachtige metropool. Na een reis met wat vertraging kwamen ze rond half zes in de middag aan bij Hotel Kolumbus. Dit sporthotel ligt in voormalig Oost-Berlijn. Na het inchecken en opfrissen ging de gehele groep met de tram naar Alexanderplatz, om daar hun eerste indruk op te doen van de stad en om - niet onbelangrijk - een heerlijk hapje te gaan eten.

Dag twee stond in het teken van een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen, een stadswandeling door Berlijn en eten bij de Italiaan. De indrukwekkende dag werd afgesloten met een partijtje bowlen.

De derde en laatste dag zijn de leerlingen naar East-Side-Gallery geweest. Dat is nog een stuk muur die overgebleven is van de oorspronkelijk 45 kilometer lange Berlijnse muur. Aansluitend hebben ze Checkpoint Charlie bezocht, om vervolgens gebruik te maken van hun vrije programma. Na de vrije middag zijn ze teruggegaan naar het hotel om met z’n allen te genieten van een goed verzorgd buffet.

Het was een vol programma, maar we kunnen wel zeggen dat het wederom een zeer geslaagde reis was met veel enthousiasme en goed gehumeurde leerlingen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Klik hier om de foto's van de excursie te bekijken. Ze zijn gemaakt met verschillende camera's en telefoons.

Bekijk al het nieuws