Expeditie Fioretti leerjaar 1 vmbo-mavo

Expeditie Fioretti leerjaar 1 vmbo-mavo

Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Op dinsdag 14 oktober hebben alle eerstejaars leerlingen vmbo en mavo een speciale dag. Die dag vindt ‘Expeditie Fioretti’ plaats. Het is de officiële afsluiting van de introductieperiode. Tijdens deze introductieperiode leren de kinderen aan elkaar te wennen, elkaar te verdragen en te waarderen. Iedere klas legt met de mentor te voet een route af aan de rand van Veghel en in het buitengebied. Onderweg krijgen zij allerlei opdrachten waarmee tijd gewonnen kan worden. Met de behaalde tijd kan de eindopdracht beginnen op school.

De leerlingen worden om 8.30 uur op school verwacht en gaan rond 14.00 uur weer naar huis. De route van Expeditie Fioretti zal dit jaar voor het eerst afgelegd worden met behulp van de mobiele telefoon en GPS. Het is van belang dat de mobiele telefoons van de leerlingen goed opgeladen zijn.

Voor deze dag hebben de leerlingen sportieve kleding nodig (denk aan goede loopschoenen) en een lunchpakket met voldoende drinken. Bij regenachtig weer is een regenpak, poncho of paraplu nodig. Bij terugkomst op school wordt er voor iets lekkers gezorgd. Als het weer erg slecht is gaat het programma helaas niet door. U krijgt dan van ons tijdig bericht: uiterlijk maandag vóór 16.00. Er is dan gewoon les volgens rooster.

Op vrijdag 17 oktober om 12.05 uur vindt het eindspel plaats. De leerlingen strijden voor de titel 'Winnaar Expeditie Fioretti 2014'. Na het eindspel en de huldiging van de winnende klas sluiten we rond 13.00 uur de introductieperiode af en start de herfstvakantie voor onze brugklassers.

Bekijk al het nieuws