Eerstejaars dames veldvoetbal naar finale

Eerstejaars dames veldvoetbal naar finale

Geplaatst op: donderdag 21 april 2016

Op dinsdag 19 april gingen 20 zeer enthousiaste meiden met de bus naar Made voor de voorrondes van het Olympic Moves veldvoetbal. Dat waren leerlingen uit klas 1 en klas 3. Omdat het Zwijsen College ook in Made speelde, werd er gezamenlijk een bus geregeld. Een leuke manier om kennis te maken met de leerlingen van onze Veghelse collega-school. Na het zorgvuldig uitkiezen van de kleding kon de strijd beginnen. Een fanatieke en sportieve strijd die - zo zou later blijken - een zege opleverde voor de meiden uit klas 1.

Eerste wedstrijden
Zowel de eerste als de derde klas begonnen met een overwinning, waardoor de sfeer er goed in zat. Stiekem werd er al gekeken wat er nodig was om eventueel naar het NK te mogen. De tweede wedstrijd werd door de derde klas helaas verloren. Dat nam niet weg dat de inzet en spelplezier erg goed waren. Bij de eerste klas werd een klinkende zege behaald door met 11-1 te winnen. Dit betekende dat deze meiden zich plaatsten voor de finale poule. De meiden van de derde klas waren daarvoor helaas uitgeschakeld, maar mochten het toernooi toch voortzetten met enkele wedstrijden. Erg prettig dat de organisatie dit zo geregeld had.

Finale
De finalepoule van de eerste klas begon met een wedstrijd tegen een fysiek erg sterke tegenstander. Maar door zeer goed samenspel en individuele acties werd deze wedstrijd met 3-0 gewonnen. Daarbij dient vermeld te worden dat de uitslag vele malen hoger uit had kunnen pakken als enkele ‘niet te missen kansen’ ook benut waren. Door deze overwinning mochten de meiden de finale spelen. Daar werd zeer goed gespeeld, waardoor binnen enkele minuten duidelijk werd dat de overwinning ons niet meer zou ontgaan.

Bedankt en proficiat
Namens het Olympic Moves Team willen we de meiden van klas 3 bedanken voor hun zeer goede inzet en sportiviteit. Daarnaast kwamen ze ook nog de eerstejaars meiden aanmoedigen. Fantastisch! We willen de meiden van klas 1 feliciteren met de geweldige prestatie. Succes op het Nederlands Kampioenschap voor schoolteams en bedankt voor jullie geweldige inzet en doorzettingsvermogen.

Bekijk al het nieuws