Cultuurdag PrO: Bekijk de foto's en film

Cultuurdag PrO: Bekijk de foto's en film

Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Op vrijdag 17 april vond de jaarlijkse cultuurdag plaats voor de onderbouwleerlingen van de afdeling PrO. Het thema van dit jaar was 'Circus'. Hiermee sloten we aan op de komst van het nationaal Circus Renz naar Veghel. Om onze cultuurdag een gedenkwaardige introductie te geven, mochten onze leerlingen begin april gratis naar een voorstelling van het circus. De artiesten van circus Renz verrasten ons met hun fantastische show 'WOW'. Leerlingen, hun ouders en de begeleidende docenten waren op z'n zachtst gezegd erg onder de indruk.

De workshops met als thema 'Circus' vonden op school plaats. Voor goochelen, graffiti en ballonvouwen hebben we gastdocenten met speciale vaardigheden van buiten onze school gevraagd. De workshops die door onze eigen docenten werden gegeven waren acrobatiek, schminken, muziek produceren, stop-motion, stomme film, improviseren en koken.

De leerlingen hebben hun ogen uitgekeken bij de goochelaar en mochten zelf aan de slag met trucs. Na wat vingervlug gegoochel met suikerklontjes en kaarten maakte Boy uit p3d zich even serieus zorgen over zijn hand. De goochelaar vroeg hem, gekleed in een bebloed schort, om die in een doosje te steken om eraf gehakt te worden. Arme Boy. Gelukkig liep het goed af.

Verder hebben we suikerspinnen, stoopwafels en popcorn gemaakt en opgegeten, terwijl de aula versierd werd met graffiti-kunst. Veel leerlingen hebben zich verbaasd over hun eigen kunnen op het gebied van muziek produceren en filmpjes monteren. Enkele resultaten zijn te bewonderen op de website. Samengevat kunnen we stellen dat de cultuurdag zeer geslaagd was. Of beter gezegd: 'WOW'!

Verslag in beeld en geluid
Klik hier om een foto-impressie van de dag te bekijken.
Klik hier om een compilatie van de stop-motion filmpjes te bekijken.
Klik hier om naar de Facebookpagina van onze school te gaan.

Bekijk al het nieuws