Burgemeester Ina Adema bezocht Fioretti

Burgemeester Ina Adema bezocht Fioretti

Geplaatst op: donderdag 09 oktober 2014

Het zal intussen in Veghel en omstreken genoegzaam bekend zijn dat de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode gaan fuseren. Die fusiegemeente zal ook een nieuwe naam krijgen. Uit meer dan 600 inzendingen zijn intussen drie namen geselecteerd, namelijk Koevering, Meijerijstad en Land van Rode. De komende maand mogen inwoners van de drie gemeentes hun stem uitbrengen op hun favoriete naam. Dat mag iedere inwoner die 12 jaar of ouder is. Maar hoe denken de leerlingen van het Fioretti College over de drie namen?

Burgemeester Ina Adema bezocht daarom op 8 oktober het Fioretti College in Veghel om daar in gesprek te gaan met leerlingen uit klas m3n. De leerlingen lieten zich informeren door de burgemeester, maar bestookten haar ook met allerlei vragen. Vragen over de nieuw te vormen gemeente, maar ook vragen als: Waarom bent u burgemeester geworden? Voor welke partij bent u? Welke naam heeft uw voorkeur? Over dat laatste liet de burgemeester zich niet uit. Ze wil de bewoners niet beïnvloeden door haar voorkeur uit te spreken.

Vervolgens mochten de leerlingen van klas m3n via hun mobieltje of de computer hun stem uitbrengen. Helaas mochten vijf klasgenoten niet meedoen. Zij zijn alle vijf inwoner van de gemeente Bernheze. De uitslag in deze klas was helder. Bijna unaniem werd er gekozen voor de naam Meijerijstad.

Skyline Journaal
Klik hier voor het Skyline TV Journaal van woensdag 8 oktober 2014, waarin verslag wordt gedaan van het bezoek van de burgemeester aan het Fioretti College.

Bekijk al het nieuws