Brugklaskamp voor leerlingen bb+kb+mavo

Brugklaskamp voor leerlingen bb+kb+mavo

Geplaatst op: woensdag 28 september 2016

Alle eerstejaars leerlingen basis, kader en mavo gaan op kamp in de week van 10 tot en met 14 oktober. Dat is de afsluiting van de introductieperiode. Het brugklaskamp vindt plaats in kampeerboerderij 'De Kastanjes' in Elsendorp. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gaan er telkens drie (of vier) klassen richting de kamplocatie. Elke klas slaapt daar één nacht. De volgende dag rond het middaguur komen de leerlingen weer terug en hebben ze de rest van die dag vrij. De indeling van de klassen en veel meer informatie vindt u hieronder.

Indeling klassen
In dit overzichtje is te zien welke klas wanneer op kamp gaat:

  • Maandag 10 t/m dinsdag 11 oktober: b1a + b1b + b1c + m1k
  • Dinsdag 11 t/m woensdag 12 oktober: k1e + k1f + k1g
  • Woensdag 12 t/m donderdag 13 oktober: b1d + k1h + m1l
  • Donderdag 13 t/m vrijdag 14 oktober: m1i + m1j + m1m

Doel van het kamp
Tijdens het kamp maken de leerlingen nader kennis met een groot aantal brugklassers, wordt de samenwerking binnen de eigen klas gestimuleerd, leren ze de mentor beter kennen en werken ze aan positieve omgangsvormen. Dit creëert een veilig basis voor de schooltijd op het Fioretti College. De bijbehorende fietstocht zien we als een sportieve activiteit die de saamhorigheid vergroot en past binnen het concept van een 'gezonde school’.

Ochtend dag 1
’s Morgens gaat een klas met de mentor op pad. De leerlingen mogen hun slaapspullen (slaapzak, hoeslaken en kussen) in een zak op school laten. De persoonlijke zaken (warme kleding, regenpak, toilettas en eventuele medicijnen) nemen ze zelf mee in een rugzak. Op weg naar het kampterrein worden er opdrachten gedaan. Het is de bedoeling dat de leerlingen zelf een lunchpakket en voldoende drinken meenemen voor de lunch.

Middag dag 1
Net na de middag komen de drie (of vier) klassen op het kampterrein aan. De leerlingen kunnen hun spullen dan naar de slaapzalen brengen. Uiteraard slapen de jongens en de meisjes gescheiden van elkaar. De vrouwelijke mentoren slapen ’s nachts bij de meisjes en de mannelijke mentoren bij de jongens. ’s Middags zijn er nog enkele activiteiten op en rond het kampterrein.

Avond dag 1
Voor de avondmaaltijd wordt gezorgd. Dat zal een soort buffet zijn met broodjes, salades en soep, waarbij de leerlingen volop keuze hebben uit lekkere en gezonde producten (ook vegetarisch en halal). Daarna zijn er spelletjes, muziek en kampvuur.

Ochtend dag 2
De volgende ochtend krijgen de leerlingen een ontbijt, doen nog een korte activiteit en fietsen dan met de mentor terug naar school. Daar worden ook de slaapspullen naartoe gebracht. De leerlingen zijn rond 11.30 uur terug op school en zijn de rest van die dag vrij.

Kampleiding
Gedurende de kampweek zijn er, naast de mentoren van vier klassen, twee vrouwelijke en drie mannelijke docenten permanent aanwezig. Zij zijn ook bereikbaar voor noodgevallen.

Medische beperkingen
Wanneer leerlingen vanwege medische redenen niet mee kunnen lopen of niet kunnen blijven slapen, betekent dat niet dat ze niet mee op kamp kunnen. De leerlingen kunnen gebracht en opgehaald worden door hun ouders/verzorgers, waardoor ze toch aan het middag- en avondprogramma kunnen deelnemen, alsmede aan het ontbijt en ochtendprogramma. Ouders kunnen dit met de mentor van hun kind bespreken. Wanneer een kind vanwege medische redenen zijn of haar bagage niet zelf kan dragen, kan dat ook met de mentor besproken worden. Als uw kind op een bepaald tijdstip medicijnen moet innemen, geef dat dan ook door aan de mentor.

Niet meenemen
Een aantal zaken mogen niet meegenomen worden op kamp:

  • Waardevolle spullen (eigen verantwoordelijkheid)
  • Mobiele telefoons
  • Muziekboxjes
  • (Energy)drank en sigaretten

Kampboekje
Het kampboekje met alle informatie wordt ruim voor het kamp verstrekt aan de leerlingen en per mail naar de ouders/verzorgers verzonden. Klik hier om het boekje te downloaden.

Financiën
Aan het brugklaskamp zijn voor u als ouders/verzorgers verder geen kosten verbonden. Het kamp wordt volledig gefinancierd door de school.

Bekijk al het nieuws