Boeiende cultuurdagen leerjaar 3

Geplaatst op: dinsdag 07 oktober 2014

Op dinsdag 30 september en donderdag 2 oktober maakten in totaal 350 derdejaars leerlingen (bb, kb en mavo) kennis met de culturele instellingen in Veghel. Tijdens de CKV-lessen maakten leerlingen al een eigen ‘cultureel zelfportret’. Tijdens de cultuurdagen werd de omgeving erbij betrokken en maakten de leerlingen kennis met het cultureel zelfportret van de instellingen en/of kunstenaars die zij bezochten. In kleine groepjes van 12 leerlingen plus een begeleider voldgen ze drie verschillende workshops.

Gevarieerd aanbod
Plein23 had in samenwerking met Bibliotheek Veghel, MiK Pieter Brueghel, Theater De Blauwe Kei, De Schets, Beat It Slagwerkopleidingen, de Lambertuskerk, de Selimiye Moskee, het Sint Barbara Gilde, Genoveef Lucassen en Schoolregisseur.nl een gevarieerd aanbod tot stand gebracht voor de leerlingen. Ze kwamen o.a. in aanraking met fotografie, green-screen, fashion, werken met bamboo en erfgoed.

Gezamenlijke afsluiting
Alle leerlingen sloten de dag af bij Bioscoop Industry. Andy Ninvalle vertelde in zijn voorstelling 'Jongen en Yo' een verhaal over het ontstaan van de 'human beatbox' in de Verenigde Staten, gebaseerd op feiten en op een grappige wijze uitgevoerd.

Foto's
Klik hier om enkele foto's en een filmpje te bekijken op de website van Plein 23.
Klik hier om de foto's van de cultuurdagen te bekijken.
Klik hier om extra foto's van klas ma3n te bekijken.

Bekijk al het nieuws