ANWB te gast tijdens oriëntatieles

ANWB te gast tijdens oriëntatieles

Geplaatst op: vrijdag 02 oktober 2015

Op vrijdag 2 oktober was Maarten van de Laar met een ANWB-auto te gast tijdens de oriëntatieles bij Mobiliteit & Transport voor de tweedejaars leerlingen vmbo en mavo. Hij werkt bij een universeel autobedrijf in Schijndel. Dit bedrijf heeft zich bij de ANWB aangesloten om ook pech onderweg assistentie te kunnen verlenen. Ze hebben zo'n 3.500 meldingen per jaar, waarvan ze het merendeel weer mobiel op pad kunnen sturen. Auto’s die ze niet op locatie kunnen maken, worden afgesleept naar de dichtstbijzijnde garage.

Maarten van de Laar heeft de leerlingen verteld over zijn vak en met alle voorhanden middelen een realistisch beroepsbeeld geschetst. De leerlingen hebben tijdens de gastles o.a. auto’s opengemaakt (waarvan de sleutels nog in het contactslot zaten), auto's omhoog gekrikt met een luchtbalg, accu’s vervangen, lampen verwisseld en wielen vervangen.

Gastlessen als deze zijn alleen mogelijk dankzij goede contacten en samenwerking met bedrijven uit de regio. In dit geval Autogarage van der Doelen uit Schijndel. Dank aan Maarten van de Laar en dank aan de leerlingen voor hun enthousiasme en inzet!

Klik hier om enkele foto's van de gastles te bekijken.

Bekijk al het nieuws